На 14.05.2019 г. се състоя официалното откриване на напълно реконструираната детска градина № 187 „Жар птица” в район „Красна поляна”.

На събитието присъстваха: кметът на Столична община – г-жа Йорданка Фандъкова, председателят на Синдиката на българските учители – г-жа Янка Такева, директорът на Дирекция „Образование” в СО – г-жа Мария Минчева, кметът на район „Красна поляна” – г-н Иван Чакъров, директори на детските градини и училища в района, представители на фирмата – изпълнител на ремонта, родители и общественици.

Цялостната реконструкция на детското заведение беше извършена през 2017 – 2018 г. от фирма „Радни – 90” на стойност 1 500 000 лв. В своето слово директорът на 187 ДГ – г-жа Аксиния Петкова, благодари за съдействието на всички, взели пряко или косвено участие в този ремонт.

През 2018 г. завърши реновирането и на двора на детската градина, като бяха изградени общо 8 детски площадки с модерни съоръжения. Така 187 ДГ „Жар птица” се превърна в уютно и красиво място, където се отглеждат и възпитават децата от район „Красна поляна”.